Изграждане на система данни

+2 гласа
174 прегледа
попитан 2017 февруари 8 от Ina Dimitrova (140 точки)
Добър ден,

Бих искала да ви попитам за съвет - какъв софтуер би ми свършил работа за изграждане на една работеща структура?

Изградила съм какви ще са функциите на всеки един отдел по отделно и какъв би трябвало да е крайния продукт. Иска ми се цялата графика, която имам да е направена като програма, която да улесни всички служителни във фабриката.

Пример за работа: Отдел 1 попълва информация, добавя файлове и локализации и след като е готов изпраща тази информация до Отдел 2 (отдел 2 полъчава email от отдел 1 (автоматично), че има да свърши работа в тази система). Отдел 2 попълва, добавя файлове и избира към кой друг отдел да изпрати необходимата информация. След попълването на няколко отдела на информацията, системата да генерира цялата информация на едно място и тя да отиде за одобрение до последния Отдел - който да каже Да, става или Не, връщайте всичко на Отдел 1.

Повечето функции да са само с натискане на бутон или избиране от падащи полета, добавяне на файлове Програмата да е локална, да не могат служителите да изнасят информация извън фирмата, но ако се наложи да може да се генерира общ файл с одобренията. Иска ми се някакси са е улеснена, без много излишни неща и да се настройва според нуждите ни.

Моля, помогнете.

1 отговор

0 гласа
отговорени 2017 февруари 9 от vasko (530 точки)
Не съм сигурен, че разбирам целта, която искаш да постигнеш. Схващам само нещото дадео в примера.

Какво искаш да постигнеш и помощ в какво търсиш ?
Помощ в избор на технология/технологии  - на какво да напишеш системата какви неща да използва или търсиш готово решение, което може да се приспособи към дадения процес ?

Оставам с впечатление, че търсиш второто - нещо готово, което може да изпълнява тези изисквания, като не става ясно дали дали да е платено или "безплатно".

Вероятно някое ERP/CMS може да изпълни подобен процес, но е доста вероятн да не може да се разминеш с писане на код, интеграция, допълнителни модули и т.н. (визирам безплатните, за платените - нямам идея освен SAP естествено :) ).

На прима виста  ми идва като отговор Typo3 (CMS), Openrbravo( ERP) и WebERP. Има бая ERP софтуер, при това отворен/безплатен, повечето обаче са web базирани. По отношение на това да не изнасят слуужителите информация - тотално невъзможно, освен ако не им се събират телефоните и не могат да си снимат екраните нали. И хардуер да заключваш, да няма USB портове достъпни, да има тотален контрол над това, което се случва всичко приключва с една хубава камера на един телефон.
...