Как да deploy-на ASP.NET проект във Visual Studio 2015?

+3 гласа
82 прегледа
попитан 2016 март 25 в .NET от Nikoleta.V. (4,090 точки)
Досега винаги съм използвал Express версията на Visual Studio за ASP.NET проекти. Използвах прост FTP синхронизатор да качва обновените файлове (*.vb) на сървъра и така промените се отразяваха на сайта веднага.

Сега, по някаква причина, като правя промени по *.vb файловете, тези промени не се отразяват след синхронизацията по FTP, освен ако не build-на проекта.

И още нещо. За нашия проект на .Net 4.0 project, VS 2015 14.0.23107 добавя следните директории с един куп неща в тях:

/.vs

/My Project

/Obj

Има доста файлове в тези папки, които нямам идея какво правят, и по някаква причина проектът ни се държи по напълно различен начин. Сега, като опитаме да синхронизираме по FTP, има още много файлове и изглежда, че промяната на основния източник не работи. Трябва да синхронизираме всички файлове в горе посочените папки и чак тогава промените се отразяват.

Това нов начин ли е да се правят нещата или защото Visual Studio вече е безплатно и получаваме по-добрата версия, в която проектът се "публикува",а не "синхронизира"?

Има ли как да си правим нещата по стария и по-прост начин, където имаме основна папка, която синхронизираме със сървъра? Или не трябва да го правим по този начин? Ако не, по какъв начин да го правим и какви файлове да качваме на сървъра?

1 отговор

+2 гласа
отговорени 2016 март 25 от valeri.hristov (7,340 точки)
избран 2016 март 25 от Nikoleta.V.
 
Най-добър отговор
Този въпрос има няколко аспекта:

Използвай "публикуване", тази възможност я има от доста време и работи добре. Има много начини да я персонализираш и поддържа доста технологии, включително FTP. Това е доста е по-удобен,по-систематизиран и по-сигурен начин за deploy-ване от ръчното копиране с FTP. А и разработчиците можете да са споделите конфигурацията за публикуването.

Не разбирам защо искаш да копираш изходните файлове (.vb) на сървъра. Това, което искаш да направиш, е да компилираш до DLL-ки и тях + ресурсите да ги сложиш на сървъра,а изходните файлове да са в "безопасност" на компютрите на разработчиците. Можеш да компилираш и на сървъра ако е необходимо, но тогава просто свържи със система за контрол на съдържанието, използвай MS Build и тн. Както и да е, build-ването и публикуването служат да приготвят файловете за deploy, да копираш на ръка не е добре.

Относно новите папки:

-obj е всичко друго,но не и нова. Тя съхранява някои ресурси, ненужни работи и тн.

-.vs съхранява специфични настройки на потребителя и не трябва да и обръщаш внимание,както и на obj.

-My project е най-вероятно твоя папка,нищо свързано с Visual Studio

Иначе казано, стига да ползваш ASP 4, 4.5 нищо не се променя.
Само 5.0 има малко различни правила за deploy-ване. Повечето проблеми,които получаваш, се решават лесно с правилните инструменти (Публикуване). То знае какви файлове да премести(двоични + ресурсите в проекта) и какво да игнорира(изходни файлове, кеш, глупости). Удобно е, по-малко податливо на грешки и върши много повече работа вместо теб.
...