Създаване на конкурентни ИТ портали с цел развитие?

+3 гласа
159 прегледа
попитан 2016 май 30 в Обща дискусия от rm (1,160 точки)
етикетиран отново 2016 юни 11 от rm

Считате ли, че от подобна идея има смисъл? Ясно е, че dev.bg има екип, който решава какво и как да се случва при развието на портала. Някои потребители, обаче, може да не са съгласни с определени решения и да не одобряват примерно липсата на определен вид функционалност. Понякога те просто не са прави, но понякога не е така.

Решението е следното. В този сайт да може да се предлагат идеи за ИТ потрали и последните да се правят. Ще има едно важно условие - нещата които са направени в единия портал без проблем ще могат да се копират и от другите ИТ потрали. Наистина идеята не е да се създава конкурентен продукт, а да се представят множество идеи за цялостно представяне на един ИТ портал и всички тези идеи да се комбинират за да се получи наистина един сериозен и широко подкрепен и известен ИТ портал.

2 отговори

+3 гласа
отговорени 2016 май 30 от IvayloHristov (5,410 точки)
избран 2016 юни 11 от rm
 
Най-добър отговор
Здравей,

Благодаря ти за обратната връзка.

Идеята ти е добра и винаги приветстваме хора, които искат да помагат и да допринасят за развитието на http://dev.bg

Ние сме отворени като колектив и хората могат да се присъединяват към екипа. Ако някой не му допада, че няма дадена функционалност е добре дошъл да я разработи, стига да може.

Разкажи каква функционалност би искал да разработиш в dev.bg
коментиран 2016 май 30 от rm (1,160 точки)
Според мен трябва да търсим такива функционалности по които няма консенсус между посетителите на сайта! Едни да искат едно, а други да искат точно обратното. По този начин най-бързо ще се разберат и решат проблемите и съответно ще може най-бързо да се намери приемливо за всички компромисно решение. Това е важно, защото идеята е dev.bg да е ИТ портал на всички от ИТ сферата.

Затова според мен най-важната функционалност е да се направи табло за обяви в което да се поместват всякакви идеи за функционалност на ИТ портал, включително и плановете кога да бъдат реализирани. На това табло потребителите да могат да оценяват функционалността, както и заложените в нея характеристики. От подобно табло най-бързо ще се види за споменатите по-горе различия.
коментиран 2016 май 31 от IvayloHristov (5,410 точки)
за мен по-голямото предизвикателство е кой ще изпълнява тези функционалности. Нека да предположим, че всички си стиснем ръцете на това да се изработи дадена функционалност, тогава трябва някой, който да го програмира. А за сега ни липсват помагачите и активно в http://dev.bg търсим доброволци.

Виждам, че имаш желание да помагаш. Пиши едно писмо на мейла ни и ще поговорим как може да те включим към помагачите.
коментиран 2016 юни 11 от rm (1,160 точки) 1 флаг
В момента поне от форума тук ми изглежда така, че всички пишещи изобщо не се интересуват от нищо друго, освен от техните директни ИТ проблеми. Не е добре това! Не се опитват да правят нещо нестандартно и иновативно.

Поне някой от екипа, да пусне тема не с проблемите си при обичайната работа, а с това какви идеи има и как планира да ги направи. Иначе някак съм силно демотивиран да помагам.
+3 гласа
отговорени 2016 юни 6 от code (2,480 точки)
Ако всеки представи своите творческа изяви, тогава от потрала ще се получи една джунгла от идеи, които ще са всичко друго, но не и едно цивилизовано място (каквото трябва да представлява сайта). От друга страна джунглата само по себе е много ценен източник на суровини за цивилизацията.

Така според мен трябва мястото за изява (въпросната джунгла) да е налично, но да е достатъчно добре отделено от портала. Примерно пускането на една wiki система, където всеки може да представя всякакви свои и чужди идеи за проекти - това ще е една много добра и ползотворна идея.

Използването на Wiki системата има и това предимство, че тук във форума е място за въпроси. Ако иска човек място за изява - тогава не би трябвало да пуска тема тук. По-добре да създаде wiki страница.
...