Колко C програмиста посещават dev.bg?

+6 гласа
128 прегледа
попитан 2016 май 28 в Обща дискусия от code (2,480 точки)
Питам въпроса, защото си правя свое проучване. Интересуват ме само хората, които примерно биха обмислили възможност да се явят на обява за работа в която има изискване за познаване на езика за програмиране C. Не питам просто за хора, които някъде са го учили и с това се е свършило...

1 отговор

+1 глас
отговорени 2016 май 28 от IvayloHristov (5,410 точки)

Здравей, 

за съжаление нямаме подобна статистика за сега. Сайта http://dev.bg и http://forum.dev.bg за месец Май до сега имат около 5000 потребители общо. Но колко от тях са програмисти на C нямаме представа. Което ми се иска след година да го поправим. Има начини да следим с cookies или отворена сесия, кой какво разглежда и кой колко време се задържа на дадена страница и като цяло от тези данни да преценяме дали потребителите са junior, senior, дали са програмисти или QA специалисти, дали са програмисти на C или програмисти на Java и тн. Виждал съм преди подобни системи и успяваха на базата на потребителските действия да преценят с някакъв висок процент вероятност кой потребител какъв е. Но това вероятно ще започнем да го пишем когато имаме поне  40 000 месечни потребители. Тогава този анализ ще ни е много полезен. Предполагам, че сайта ще достигне такива месечни посетители в рамките на година. Надявам се. 

Тогава ще предоставим вариант и за публикуване на обяви или съобщения или ще видим какво няма да е натрапчево, а ще бъде полезно. Искаме да избягаме от това някой да спами потребителите. 

Но като цяло, ако са ти нужни C програмисти можем да направим едно събитие. В предишен разговор си бяхме говорили, че най-подходящо за твоите нужди ще е да организираме събитие. Например ти може да имаш тема, която е много интересна на аудиторията от C програмисти. Тогава ти може да изнесеш лекция или да представиш нещо технологично, а ние от наша страна ще организираме събитието, ще напълним залата със заинтересовани хора и може да намерим някоя фирма да спонсорира след това да пием една биричка всички. Така след това ако намериш съмишленици ще е яко. 

Или разгледай съществуващите събития в dev.bg и може да си харесаш някое подходящо за нуждите ти: ИТ събития 

коментиран 2016 май 30 от code (2,480 точки)
Това, че такава статистика няма е ясно. Аз по-скоро очаквах, че тези които са C програмисти ще коментират тази тема.
...