Object reference not set to an instance of an object при дефиниране на страници

+5 гласа
70 прегледа
попитан 2016 май 4 в .NET от Nikoleta.V. (4,090 точки)

Имам проблем със съществуващ сайт, който работеше до миналата седмица. Когато отворя сайта с VS 2013 получавам грешката "Object reference not set to an instance of an object при дефинирането на .aspx и .master страниците. Сайтът се build-ва правилно, но като го пусна се показва празна страница без грешки. 

Уверих се, че кодът зад файлда същестува и namespace-а и класа са правилно вкарани в дефинирането на страницата.При добавянето на нова страница в проекта се появява същата грешка,а всички референции си ги има. Сайтът е с 3.5 framework. Всяка помощ ще ми е от полза. 

1 отговор

0 гласа
отговорени 2016 май 4 от valeri.hristov (7,340 точки)

Имал съм същия проблем.  Реших го като започнах да местя файловете един по един в нов проект,за да видя къде точно става грешката. Обаче преместих всички файлове и сайтът си работеше нормално. Проблемът се появи, когато започнах да променям web config-а, за да има същите настройки като стария проект. Всички беше ок, докато не добавих този код:

<identity impersonate="true" userName="domain\Username" password="Password" />

Като го запаметих и пуснах страницата отново получих грешката като в стария проект. Като закоментирах този ред проблемът се оправи. Така и не разбрах защо причинява такъв странен казус. В последствие разбрах че този ред работи и без да се посочва потребителски акаунт, съответно само с добавянето на <identity impersonate="true" /> всичко работи както трябва.

...